GO UP

Κοκκινοπηλός-Όλυμπος

separator
Price €20 7/5/2023
Scroll down

Κοκκινοπηλός-Όλυμπος

€20 ανά άτομο

Σκαρφαλωμένος στις βόρειες πλαγιές του Ολύμπου, βρίσκεται ο όμορφος Κοκκινοπλός, σε υψόμετρο 1160 μέτρων. Ως το ψηλότερο βλαχοχώρι του βουνού, με στρατηγικής σημασίας θέση – πέρασμα, πολλές ιστορίες ακούγονται για τα κόκκινα χώματά του. Παραμένει άγνωστο πότε πρωτοκατοικήθηκαν, ωστόσο μέχρι αυτά τα χρωματιστά χώματα θέλει η μυθολογία να έφτασε η γοργόνα, αναζητώντας τον Μ. Αλέξανδρο. Σε αυτά φώλιασαν αντιστασιακές δυνάμεις την περίοδο της τουρκοκρατίας, έλαβε χώρα ανεφοδιασμός αντάρτικων ομάδων του μακεδονικού αγώνα και χύθηκε αίμα κατά την διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου, είτε στις τοπικές μάχες είτε στην λεηλασία του χωριού από δυνάμεις του άξονα.
Στο κοκκινοπλίτικο έδαφος πλήθος μονοπατιών, που έχουν κατά καιρούς χαραχτεί, διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και προσεγγίζουν μέσα από μαγευτικά αλπικά τοπία την κατοικία των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Εμείς, ξεκινώντας από τον ναό της Αγ. Παρασκευής, θα ανηφορίσουμε γραφικά σοκάκια για να βγούμε σε δασικό δρόμο και να κατευθυνθούμε προς την βρύση Αβντί. Μέσω καταπράσινων πλέον μονοπατιών θα περπατάμε στο δάσος του Κοκκινοπηλού, περνώντας από τις βρύσες Τζανούλα, Τσουρέκα και Σιαφέτη. Αφού φτάσουμε στο υδραγωγείο και διακρίνουμε στο βάθος το χωριό, καλντερίμι θα μας οδηγήσει ξανά στην
αφετηριακή εκκλησία μας.

Έλα μαζί μας και εσύ στο νέο Project12 της Hiking Greece και ανακάλυψε 12 μοναδικά μονοπάτια και έναν νέο τρόπο ζωής περπατώντας στη φύση με την πιο φρέσκια και περιπετειώδη παρέα γεμάτη θετική ενέργεια!

Σε περιμένουμε!

 

Ημερομηνία: 7/5/2023

 

Στοιχεία διαδρομής

  Μήκος: 13.5 χλμ.
  Διάρκεια πεζοπορείας: 4.5 ώρες
  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 2/5

 

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

Περιλαμβάνεται:

  Η συνοδεία από πιστοποιημένους Συνοδούς Βουνού της Hiking Greece
  Οι μετακινήσεις του προγράμματος με σύγχρονο ιδιωτικό λεωφορείο
  Όλοι οι νόμιμοι φόροι
  Ασφάλιση τουριστικού γραφείου με άδεια από τον ΕΟΤ

Η επιβεβαίωση της κράτησης γίνεται με κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέροντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο της εκδρομής:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR8101103400000034062213946
EUROBANK: GR3902603220000160101122571
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR7301716670006667161865229
Δικαιούχος: Λεωνίδας Χασαπίδης του Γεωργίου

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 5 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό, ενώ για μικρότερο διάστημα γίνεται η παρακράτηση του αντιτίμου για τα προγραμματισμένα έξοδα της εκδρομής.

Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (δεν προτιμούμε παπούτσια που τα φοράμε πρώτη φορά γιατί πιθανόν να μας τραυματίσουν)

– Σακίδιο 10-30 λίτρων

Παγούρι με νερό ή ενεργειακό ποτό χωρητικότητας 1-1.5 λίτρο

– Τροφές που τρώμε και στην καθημερινότητα μας (σάντουιτς, φρούτα, ενεργειακές μπάρες, ξηρούς καρπούς).

Ρουχισμός: Μακρύ παντελόνι/κολάν, αδιάβροχο/αντιανεμικό τζάκετ, ζεστή μπλούζα, 2 μπλουζάκια ιδανικά από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, σκουφί και γάντια.

– Μπαστούνια ορειβασίας (προαιρετικά)

Την καλύτερη σου διάθεση!

Η μετακίνηση γίνεται με λεωφορείο που έχει αφετηρία την Θεσσαλονίκη. Τα σημεία και οι ώρες αναχώρησης αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

  1. Ανατολικά – Everest Βούλγαρη 7:30 (επί της Καραμανλή)
  2. Κέντρο – ΧΑΝΘ 7:40 (επί της Τσιμισκή)
  3. Δυτικά – One Salonica Parking 7:50 (επί της Σταθμού)

Υπάρχει η δυνατότητα, κατόπιν συνεννόησης, να έρθετε με δικό σας μέσο απευθείας στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email ή τηλεφώνου για πληροφορίες.

Δήλωση συμμετοχής