GO UP
Image Alt

Εξορμήσεις για οικογένειες Θεσσαλονίκη

Εξορμήσεις για οικογένειες Θεσσαλονίκη

€10 ανά άτομο

H Hiking Greece εγκαινιάζει μια νέα σειρά εξορμήσεων στη φύση για όλη την οικογένεια!

Πεζοπορία συνδυασμένη με παιχνίδι και μάθηση για τους μικρούς μας και μια ευκαιρία εκγύμνασης για τους μεγάλους. Η επαφή με την φύση και η δραστηριότητα σε αυτήν τονώνει την αυτοπεποίθηση, ηρεμεί τα παιδιά και φέρνει κοντά όλη την οικογένεια. Η φύση και το βουνό μας βγάζει τον καλό μας εαυτό και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη νέων σχέσεων για μικρούς και μεγάλους, μακριά από τις οθόνες και τη φασαρία της πόλης. Μπορεί να μην υπάρχει wi-fi εδώ αλλά θα βρεις μια καλύτερη σύνδεση!

Αυτήν την Άνοιξη, πάρε τις Κυριακές την οικογένειά σου και έλα να απολαύσουμε παρέα την φύση με εξορμήσεις προσαρμοσμένες για παιδιά ηλικίας 7-12 χρονών. Με την ασφάλεια και την εμπειρία που προσφέρουν οι πιστοποιημένοι Συνοδοί Βουνού της Hiking Greece, ανακάλυψε έναν νέο τρόπο ζωής και πέρασε δημιουργικά τις Κυριακές με την οικογένειά σου στη φύση.

 

Πρόγραμμα εξορμήσεων (Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες!)

 1. Σέιχ Σου – 
 2. Λίμνη Τριαδίου
 3. Δάσος Κουρί – 
 4. Χορτιάτης – 
 5. Όλυμπος – 

Τα σημεία συνάντησης θα ανακοινωθούν έπειτα από τη δήλωση συμμετοχής. Μετακινούμαστε έως το σημείο συνάντησης με τα αυτοκίνητα μας και με κυκλικές διαδρομές τερματίζουμε πάλι στον χώρο στάθμευσης. Όλες οι εξορμήσεις είναι σε κοντινή απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, εκτός του Ολύμπου που είναι στη 1 ώρα περίπου. Η διάρκεια των εξορμήσεων είναι περίπου 3 ώρες και η ώρα εκκίνησης είναι 10:00 το πρωί εκτός αν ανακοινωθεί διαφορετικά.

Λίγα λόγια για την περιοχή

Η Θεσσαλονίκη κρύβει πολλές όμορφες διαδρομές σε απόσταση αναπνοής που θα ανακαλύψουμε παρέα με τα παιδιά μας. Το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, το δάσος Κουρί, η τεχνητή λίμνη Τριαδίου και φυσικά το βουνό μας ο Χορτιάτης θα μας αποκαλύψουν τα κάλλη τους στην καλύτερη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη. Και το κερασάκι στην τούρτα, ο ένας και μοναδικός, ο μυθικός Όλυμπος θα είναι η τελευταία εξόρμηση αυτής της σειράς και θα μας φανεί παιχνιδάκι μετά από τόση προπόνηση!

Χαρακτηριστικά πεζοπορίας

Οι πεζοπορίες μας θα έχουν χαρακτήρα αναψυχής και θα είναι προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των παιδιών. Θέλουμε να αγαπήσουν τη φύση και το περπάτημα στο βουνό, για αυτό και δεν θα τους πιέσουμε με πολύωρες διαδρομές!

Θα περπατάμε συνολικά μέχρι και 1:30 ώρα, θα κάνουμε αρκετά διαλείμματα για να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε και φυσικά να παίζουμε!

Τιμή συμμετοχής

Οικογένειες:

 • δύο γονείς με δύο (και άνω) παιδιά: 25€
 • ένας γονιός με δύο (και άνω) παιδιά: 20€
 • δύο γονείς με ένα παιδί: 20€
 • ένας γονιός με ένα παιδί: 15€

Χωρίς συνοδεία γονιού: 10€/παιδί

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

 • Πιστοποιημένοι Συνοδοί Βουνού
 • Ασφάλεια τουριστικού γραφείου
 • Διοργάνωση/συντονισμός/συνοδεία από την Hiking Greece

Πληρωμή:

Η πληρωμή γίνεται επιτόπου στην εξόρμηση

Δήλωση Συμμετοχής:

Κρατήστε έγκαιρα τη θέση σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Συμπληρώνοντας τη Φόρμα Κράτησης: επιλέγοντας την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και αρχικά πατώντας το κουμπί Διαθεσιμότητα και έπειτα το Κάνε Κράτηση

Αποστέλλοντας email στο contact@hikinggreece.gr

Τηλεφωνικά στο 2315 319 236 ή στο 6932234854

Τι να έχω μαζί μου;

 • Άνετα παπούτσια κατά προτίμηση για χωμάτινο έδαφος (δεν προτιμούμε παπούτσια που τα φοράμε πρώτη φορά γιατί πιθανόν να μας τραυματίσουν)
 • Σακίδιο (20 λίτρων ανά οικογένεια)
 • Παγούρια ή μπουκάλια με νερό (περίπου 2-3 λίτρα ανά οικογένεια)
 • Τροφές που τρώμε και στην καθημερινότητα μας (σάντουιτς, φρούτα, μπάρες, ξηρούς καρπούς κτλ).
 • Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο (θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόγνωση του καιρού πριν από κάθε εξόρμηση)
 • Μπαστούνια ορειβασίας προαιρετικά
 • Είδη υγιεινής και προστασίας: Μάσκα, αντισηπτικό, υγρά μαντηλάκια

Πληροφορίες μετακίνησης

Η μετακίνηση στο σημείο της εξόρμησης θα γίνει με λεωφορείο που αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και με ιδιωτικά μέσα. Εντός του λεωφορείου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην διάδοση του ιού covid-19 που ορίζει η πολιτεία (χρήση μάσκας, ποσοστό πληρότητας, αποστάσεις). Οι συμμετέχοντες που επιλέξουν το λεωφορείο παρακαλούνται παρευρίσκονται έγκαιρα στα σημεία στάσεων που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

Λεωφορείο  /../..:

 1. 7:00
 2. 7:15
 3. 7:30

Η επιστροφή υπολογίζεται περίπου στις 18:00 στα ίδια σημεία της αναχώρησης.

1 ημέρα
 • 'Ωρα αναχώρησης
  10:00
 • Ώρα επιστροφής
  13:00