GO UP

Το Taxidi mou και η Hiking Greece σας ετοίμασαν με πολύ αγάπη και μεράκι ένα νέο ξεχωριστό πεζοπορικό Σαββατοκύριακο στον πανέμορφο Κόζιακα και στα Μετέωρα! Φθινοπωρινό βουνό και το ταξίδι συνεχίζεται…

Μια νέα βουνίσια απόδραση για όλους, με παρεΐστικη διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο! Ένα νέο συναρπαστικό διήμερο, με πολλές εναλλαγές εικόνων και πεζοπορία ανάμεσα στην καταπράσινη και άγρια βλάστηση του Κόζιακα, αλλά και των μοναδικών βράχων των Μετεώρων.

 

Λίγα λόγια για την περιοχή

O Κόζιακας, ή Κερκέτιον Ορος, εκτείνεται χαρακτηριστικά στο νότιο τμήμα της Πίνδου . Είναι προστατευόμενη περιοχή και σίγουρα ένα από τα πιο ευλογημένα βουνά του τόπου μας.

Αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν στον Κόζιακα είναι η πλούσια και ατελείωτη βλάστηση, οι μυτερές κορυφές του και οι απότομες πλαγιές, τα σπήλαια, τα φαράγγια και τα ρέματα καθώς και η θέα προς τα βουνά των Αγράφων, τα Τζουμέρκα, την Β. Πίνδο και τον Όλυμπο.

Το βουνό αποτελεί οικοσύστημα άγριων θηλαστικών όπως λύκοι, αρκούδες, ελάφια και ζαρκάδια, αγριόγιδα, λαγοί, σκαντζόχοιροι και κουνάβια.

Σύμφωνα με την ιστορία, στις πλαγιές του Κόζιακα ο Ασκληπιός, που η πατρίδα του με βάση πολλούς ιστορικούς ήταν η περιοχή της Τρίκκης, μάζευε βότανα, την πρώτη ύλη για τα φάρμακά του!

Στον ίδιο νομό και βορειότερα του Κόζιακα συναντάμε, το σύμπλεγμα των Μετεώρων που είναι μία από τις πιο επιβλητικές περιοχές της χώρας μας με τους ιδιαίτερους βράχινους σχηματισμούς, που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά πεζοπορώντας!

Πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 21 Οκτωβρίου – Αναχώρηση του λεωφορείου από την Αθήνα στις 7:00 το πρωί με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και διάρκεια ταξιδιού περίπου 6 ώρες. Από το χιονοδρομικό κέντρο και υψόμετρο 1175μ. ξεκινάμε την πεζοπορία μας για το ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα στα 1750μ. Το μήκος της διαδρομής είναι 5χλμ. καλύπτοντας έτσι υψομετρική ανάβαση περίπου 500μ.

Αφού πάρουμε τις ανάσες μας στο μοναδικό αυτό σημείο του βουνού,  θα ανηφορίσουμε για την κορυφή Αστραπή 1.901 μ. Εκεί θα απολαύσουμε ένα από τα πιο διάσημα και ποιητικά ορεινά δειλινά και έπειτα θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο για το well deserved βραδινό μας!

Κυριακή 22 Οκτωβρίου – Ξυπνάμε νωρίς το πρωί να χαρούμε το δροσερό πρωινό μας στο βουνό, και αφού αποχαιρετίσουμε το φιλόξενο καταφύγιο του Κόζιακα θα κατηφορίσομε τώρα προς μια άλλη κατεύθυνση του βουνού, προς το όμορφο χωριό της Ελάτης. Αφού απολαύσουμε την παραμυθένια φύση με τα ρυάκια, τα ποτάμια και τα πανύψηλα έλατα, θα μας παραλάβει το λεωφορείο και θα κινηθούμε προς τον δεύτερο προορισμό μας τα Μετέωρα!

Οι πανύψηλοι πύργοι των Μετεώρων θα μας υποδεχτούν για να ζήσουμε από κοντά το μεγαλείο αυτό της φύσης που συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Hiking Greece θα σας ξεναγήσει σε ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή μονοπάτια της Ελλάδας αναμεσά στους γίγαντες των Μετεώρων ανεβαίνοντας σε έναν από αυτούς για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες!

Χαρακτηριστικά πεζοπορίας

1. Χ/Κ Περτουλίου-καταφύγιο Κόζιακα. Απόσταση 5χιλιόμετρα με ανάβαση από υψόμετρο 1175μ. στα 1750μ. Κορυφή Αστραπή (προαιρετικά) + 2χλμ. με +150μ.

2. Καταφύγιο-Ελάτη. Απόσταση 6 χιλιόμετρα με κατάβαση από υψόμετρο 1750μ. στα 900μ.

3. Πεζοπορία Μετέωρα. Κατηφορική διαδρομή σε τεχνικό μονοπάτι. Απόσταση 3χλμ. με μικρή υψομετρική ανάβαση.

Διαμονή: Η διανυκτέρευση μας γίνεται στο ορειβατικό καταφύγιο του Κόζιακα. Στο καταφύγιο λειτουργεί κουζίνα με ζεστό φαγητό και πρωινό. Ο ύπνος γίνεται σε δωμάτια 10-20 ατόμων σε κρεβάτια κουκέτες και παρέχονται κουβέρτες.

 

Τι να έχω μαζί μου:
 • Παπούτσια αθλητικά ή ορειβατικά (προτιμούμε φορεμένα όχι κανούργια)
 • Σακίδιο 20-40 λίτρα
 • Ρουχισμός (Αντιανεμικό, σορτσάκι και μακρύ παντελόνι, φούτερ, 2 μπλουζάκια, 2 ζευγάρια κάλτσες)
 • Μπουκάλι 1.5 λίτρο με νερό ή ενεργειακό ποτό
 • Για τη διάρκεια της πεζοπορίας τροφές που τρώμε και στην καθημερινότητα μας (σάντουιτς, φρούτα, ενεργειακές μπάρες, ξηρούς καρπούς).
 • Μπαστούνια πεζοπορίας (βοηθούν!)
 • Sleeping bag ή 2 σεντόνια και μαξιλαροθήκη 

 

Τιμή: 158 ευρώ

Περιλαμβάνει:

 • Συνοδεία από έμπειρους συνοδούς της Hiking Greece
 • Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από/προς την Αθήνα
 • 1x διανυκτέρευση στο καταφύγιο Κόζιακα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης τουριστικού γραφείου ΕΟΤ
 • Διόδια/διαμονή/αποζημίωση οδηγού πούλμαν
 • Διοργάνωση/συντονισμός από την Hiking Greece

Δεν περιλαμβάνει:

 • Γευματα και ποτά στο καταφύγιο

 

Η εκδρομή ενδείνκυται και για αρχάριους πεζοπόρους. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κακή φυσική κατάσταση ή μυοσκελετικά προβλήματα.

Φόρμα Συμμετοχής

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Η Hiking Greece, εγγεγραμμένη επιχείρηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 158843906000 είναι ένα γραφείο γενικού τουρισμού με άδεια από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (MH.T.E. 0933E70000216901) και ανήκει στην ατομική επιχείρηση με ΑΦM 120757979.

Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται αποτελεί πακέτο κατά την έννοια της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302.

Συνεπώς, απολαμβάνετε όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην ΕΕ για τα πακέτα. Η επιχείρηση Hiking Greece έχει την πλήρη ευθύνη για την ορθή εκτέλεση του πακέτου συνολικά.

Επιπλέον, όπως επιβάλλει ο νόμος, η Hiking Greece εξασφαλίζει τη διαθέσιμη προστασία προκειμένου να σας επιστρέψει τα ποσά που καταβάλατε και, αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, να διασφαλίζει τον επαναπατρισμό σας σε περίπτωση που καταστεί αφερέγγυα.

Οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις, μαζί με την ηλεκτρονική Φόρμα Προσωπικών Πληροφοριών και τυχόν περαιτέρω όρους και προϋποθέσεις που σας κοινοποιήθηκαν πριν από τη σύναψη σύμβασης με εμάς, θα είναι δεσμευτικοί τόσο για την Hiking Greece όσο και για εσάς μετά την υποβολή της Φόρμας Προσωπικών Πληροφοριών . Θα υπάρξει συμβόλαιο μεταξύ των μερών μόλις πραγματοποιήσετε την κράτησή σας, υποβάλετε τη Φόρμα Προσωπικών Πληροφοριών για εσάς και την ομάδα σας εάν υπάρχει, πληρώσετε την προκαταβολή και σας έχουμε στείλει την επιβεβαίωση κράτησης.

Η συμπλήρωση και υποβολή από εσάς της ηλεκτρονικής μας Φόρμας Προσωπικών Πληροφοριών θα αντιμετωπίζεται από εμάς ως επιβεβαίωση ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί όλους τους Όρους και Προϋποθέσεις μας.

Όλες οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται από άτομο ηλικίας δεκαοκτώ ετών και άνω. Όταν η κράτησή σας αφορά περισσότερα από ένα άτομα, το εγγεγραμμένο άτομο στη φόρμα κράτησης ηλικίας δεκαοκτώ ετών και άνω θα αντιμετωπίζεται ως επικεφαλής της κράτησής σας. Το επικεφαλής άτομο θα είναι υπεύθυνο για την πραγματοποίηση πληρωμών και την υπογραφή όλων των συμβάσεων.

1. Πληρωμή
Θα ενημερωθείτε τη στιγμή της κράτησης για την τελική τιμή του ταξιδιού σας. Μετά την επιτυχή αναθεώρηση της κράτησής σας, θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail για να μας πληρώσετε την προκαταβολή 30% της συνολικής αναφερόμενης τιμής ταξιδιού, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά λόγω ειδικών περιστάσεων ή των προμηθευτών. Λάβετε υπόψη ότι η προκαταβολή επιστρέφεται συνήθως έως και 90 ημέρες πριν από την αναχώρηση, με τυχόν χρεώσεις τραπεζικής συναλλαγής να επιβαρύνουν τους πελάτες. Η πληρωμή του υπόλοιπου της τιμής ταξιδιού της κράτησης πρέπει να γίνει τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Σε περίπτωση καθυστερημένης κράτησης, οι οποίες είναι λιγότερο από 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση, η αναφερόμενη τιμή ταξιδιού καταβάλλεται εξ ολοκλήρου. Το συνολικό συμφωνημένο ποσό του πακέτου θα πρέπει να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που θα σας αποσταλλεί σε νόμισμα ευρώ, καθαρό από τυχόν διαφορές συναλλαγματικής ισοτιμίας και τυχόν χρεώσεις τραπεζικής μεταφοράς. Δεχόμαστε μεταφορές μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πληρωμές μέσω Paypal. Λάβετε υπόψη ότι αν αποφασίσετε να πληρώσετε με Paypal θα έχετε επιπλέον χρέωση 3,4% για την προμήθεια συναλλαγών του Paypal.

Σε περίπτωση που ο διοργανωτής ή ο πωλητής καθίστανται αφερέγγυοι, επιστρέφονται τα καταβληθέντα ποσά. Σε περίπτωση που ο διοργανωτής ή, κατά περίπτωση, ο πωλητής καθίστανται αφερέγγυοι μετά την έναρξη του πακέτου και αν η μεταφορά περιλαμβάνεται στο πακέτο, διασφαλίζεται ο επαναπατρισμός των ταξιδιωτών. Η Hiking Greece έχει συνάψει σύμβαση προστασίας κατά της αφερεγγυότητας με την ασφαλιστική εταιρεία ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (αρ. συμβολαίου 2224076064, http://www.ydrogios.gr). Οι ταξιδιώτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την εν λόγω εταιρεία ή, κατά περίπτωση, με την αρμόδια αρχή (στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων της επωνυμίας, της γεωγραφικής και ηλεκτρονικής διεύθυνσης, και του τηλεφώνου) αν δεν τους παρέχονται υπηρεσίες εξαιτίας αφερεγγυότητας της Hiking Greece.

2. Τιμές
Η τιμή που αναφέρεται στα ταξίδια, τα φυλλάδια, τον ιστότοπο και τις προσφορές μας είναι σωστή κατά τη στιγμή των δημοσιεύσεων. Σε περίπτωση αλλαγής των τιμών μας σε αυτές που αναφέρονται, θα σας ενημερώσουμε πριν αποδεχτείτε την κράτησή σας. Όλες οι τιμές μας είναι σε ευρώ, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Η τιμή του πακέτου μπορεί να αυξηθεί μόνο εάν αυξηθεί το κόστος (για παράδειγμα, οι τιμές των καυσίμων) και εφόσον αυτό προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση και εν πάση περιπτώσει όχι αργότερα από 20 ημέρες πριν από την έναρξη του πακέτου. Αν η αύξηση της τιμής υπερβαίνει το 8 % της τιμής του πακέτου, ο ταξιδιώτης δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση. Αν ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αύξησης της τιμής, ο ταξιδιώτης έχει δικαίωμα μείωσης της τιμής αν μειωθούν τα αντίστοιχα κόστη.(α) ΤαξίδιαΗ τιμή που αναφέρεται στην επιβεβαίωση κράτησης είναι εγγυημένη και περιλαμβάνει αυτό που ορίζεται ρητά στη σύμβαση κράτησης. Πρόσθετες χρεώσεις όπως τέλη, φόροι ή διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα καθοριστούν, θα συμφωνηθούν μεταξύ των μερών και θα μεταβιβαστούν σε εσάς.(β) Ελάχιστοι συμμετέχοντες στις εκδρομέςΟρισμένες κρατήσεις ή τιμές εξαρτώνται από τον αριθμό των συμμετεχόντων και εάν αυτό ισχύει για την εκδρομή σας, θα σας ειδοποιήσουμε τη στιγμή της κράτησης. Διατηρούμε το δικαίωμα να επιβάλουμε επιπλέον χρεώσεις όταν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι χαμηλότερος από αυτούς που αναφέρονται στο σχέδιο και απαιτείται να πληροί τις προϋποθέσεις για την προσφερόμενη τιμή ή οποιαδήποτε έκπτωση ή προσφορά που αναφέρεται. Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να ακυρώσουμε μια τέτοια κράτηση σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων πέσει κάτω από τον απαιτούμενο αριθμό οποιαδήποτε στιγμή έως και 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας.

3. Αλλαγές ή ακύρωση από τον πελάτη
(α) Εάν επιθυμείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στην κράτησή σας οποιαδήποτε στιγμή μετά την έκδοση της επιβεβαίωσης της κράτησής μας, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα.

(β) Αλλαγές από τους προμηθευτές μας. Πολλοί από τους προμηθευτές μας, όπως ακτοπλοϊκές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες ή ξενοδοχεία μερικές φορές δεν μας επιτρέπουν να αλλάξουμε ονόματα ή ημερομηνίες ταξιδιού λόγω διαθεσιμότητας και μας επιβάλουν χρεώσεις ακύρωσης ή πλήρη χρηματική ποινή. Θα μεταβιβάσουμε τις χρεώσεις αυτές σε εσάς μαζί με οποιαδήποτε άλλη διαχειριστική χρέωση, όπου ισχύει και θα ενημερωθείτε πριν προκύψει οποιαδήποτε χρέωση.

(γ) Εάν θέλετε να ακυρώσετε μετά την έκδοση και την αποστολή σε σας της επιβεβαίωσης κράτησης, θα πρέπει να γίνει γραπτώς από τον επικεφαλής. Ισχύουν οι χρεώσεις ακύρωσης όπως ορίζονται παρακάτω. Δεν θα σας επιστρέψουμε τυχόν μη επιστρεπτέες καταθέσεις, διαχειριστικά έξοδα, ασφάλιστρα ή άλλα σχετικά τέλη. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα ότι μαζί με την ταξιδιωτική σας ασφάλιση να λαμβάνετε επίσης ασφάλιση για κάλυψη ακύρωσης.

4. Χρεώσεις ακύρωσης
Εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε το ταξίδι σας, ισχύουν οι ακόλουθες χρεώσεις από τη στιγμή που (πριν από την αναχώρηση) θα λάβουμε γραπτή ειδοποίηση για την ακύρωσή σας.Χρέωση ακύρωσης (σε% της συνολικής τιμής της εκδρομής)

Πολυήμερες εκδρομές

91 ή περισσότερες ημέρες: πλήρης επιστροφή χρημάτων

90-60 ημέρες: 30% του κόστους της εκδρομής

59-43 ημέρες: 40% του κόστους της εκδρομής

42-29 ημέρες: 60% του κόστους της εκδρομής

28 ημέρες ή λιγότερο: ολόκληρο ποσόΜονοήμερες πεζοπορίες και δραστηριότητες:

60 ή περισσότερες ημέρες: πλήρης επιστροφή χρημάτων

15-6 ημέρες: 15% του κόστους της εκδρομής

5-3 ημέρες: 50% του κόστους της εκδρομής

2-0 ημέρες: ολόκληρο ποσόΕυέλικτη πολιτική ακύρωσης λόγω Covid-19Λόγω της αβεβαιότητας των περιορισμών covid-19, προσαρμόσαμε την πολιτική ακύρωσης, ώστε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας δεν θα διατρέχουν κίνδυνο.Για οποιαδήποτε ακύρωση που μπορεί να προκύψει λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών από τη χώρα σας ή την Ελλάδα ή σε περίπτωση που εσείς ή ένα στενό μέλος της οικογένειάς σας έχει διαγνωστεί θετικά και δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, οι ακόλουθοι όροι θα ισχύουν:Για μονοήμερες εκδρομές και δραστηριότητες: Θα λάβετε επιστροφή χρημάτων ή θα λάβετε ένα κουπόνι για μελλοντική εκδρομή (ισχύει έως 31/12 2022) για οποιαδήποτε ακύρωση έως 24 ώρες πριν ξεκινήσει η δραστηριότηταΓια πολυήμερες εκδρομές:Σε περίπτωση κυβερνητικών περιορισμών που δεν σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε – θα εκδώσουμε πιστωτικό κουπόνι για χρήση έως τις 31/12/2022.

Σε περίπτωση προσωπικού σας λόγου (λόγω covid αποδεδειγμένο με τεστ) θα εκδώσουμε ένα πιστωτικό κουπόνι για χρήση έως τις 31/12/2022 για οποιοδήποτε άλλη εκδρομή πεζοπορίας στην Ελλάδα θέλετε να επιλέξετε

Αποποίηση ευθυνών: Ένας μικρός αριθμός υπηρεσιών (πτήσεις εσωτερικού, ορισμένα ειδικά καταλύματα) ενδέχεται να μην επιστρέφονται. Αυτό θα αναφέρεται ρητά στο σημείο αγοράς και στο κουπόνι σας.5. Ακύρωση ή χρεώσεις από την πλευρά μας
Καθώς τα περισσότερα από τα ταξίδια μας έχουν προγραμματιστεί μήνες νωρίτερα, σπάνια κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές και διατηρούμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Αυτές οι μικρές αλλαγές δεν περιλαμβάνουν την τιμή, τον προορισμό και τη διαμονή.Εάν απαιτείται σημαντική αλλαγή λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, θα σας ειδοποιήσουμε γραπτώς το συντομότερο δυνατό και θα έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

– να αποδεχτείτε τις αλλαγές και να αποδεχτείτε τον αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών στην τιμή, ή

– για μεταφορά σε άλλο ταξίδι προσφερόμενο από εμάς χαμηλότερης αξίας και επιστροφή του υπόλοιπου ποσού, ή

– για μεταφορά σε άλλο ταξίδι που προσφέρεται από εμάς υψηλότερης αξίας με επιπλέον χρεώσεις και βάσει διαθεσιμότητας, ή

– για να ακυρώσετε τις διακοπές και να λάβετε επιστροφή χρημάτων για όλα τα χρήματα που καταβάλατε σε εμάςΕάν προκύψουν αλλαγές πριν από την αναχώρησή σας, θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Δεν θα οφείλουμε αποζημίωση ή δεν θα δεχτούμε καμία ευθύνη όταν οποιαδήποτε αλλαγή οφείλεται σε περιστάσεις εκτός του ελέγχου μας, συμπεριλαμβανομένων απεργιών, πράξεων του Θεού, πολέμου, ταραχών, αστικών αναταραχών, κακόβουλων καταστροφών, δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθυστερήσεις πτήσεων και άλλα θέματα που επηρεάζουν τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την ασφάλεια.

Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να ακυρώσουμε οποιοδήποτε εκδρομή εάν η συμμετοχή είναι ανεπαρκής για να καταστήσουμε το ταξίδι οικονομικά εφικτό για την επιχείρηση και δίνουμε πλήρη επιστροφή της αξίας του ταξιδιού. Ωστόσο, η Hiking Greece δεν φέρει καμία ευθύνη για επιπλέον έξοδα που έχετε πραγματοποιήσει κατά την προετοιμασία του ταξιδιού (π.χ. μη επιστρέψιμα αεροπορικά εισιτήρια, τέλη βίζας, εάν ισχύει, έξοδα εξοπλισμού ή ιατρικών εξόδων).

6. Η ευθύνη μας απέναντί σας
Εάν πιστεύετε ότι κάποιο μέρος της εκδρομής σας δεν παρέχεται όπως υποσχέθηκε, πρέπει, το συντομότερο δυνατό, να ενημερώσετε την Hiking Greece. Πρέπει να μας δώσετε λεπτομέρειες γραπτώς το συντομότερο δυνατό.

Όπου δεν έχουμε εκπληρώσει σωστά τις υποχρεώσεις μας ενώ είστε ακόμα στην εκδρομή, θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Οι ταξιδιώτες έχουν επίσης δικαίωμα σε μείωση της τιμής και/ή αποζημίωσης για ζημίες σε περίπτωση μη εκτέλεσης ή ελλιπούς εκτέλεσης των ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Η Hiking Greece παρέχει βοήθεια αν ο ταξιδιώτης αντιμετωπίζει προβλήματα. Δεν δεχόμαστε καμία ευθύνη για τυχόν σωματικό τραυματισμό, θάνατο δικό σας ή οποιουδήποτε από το γκρουπ σας κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη

7. Η ευθύνη σου
(α) Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι έχετε έγκυρα διαβατήρια, κατάλληλες θεωρήσεις και εμβολιασμούς, όπου χρειάζεται.

(β) Είστε υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι τυχόν υπάρχουσα προβλήματα υγείας ή αναπηρίες, που ενδέχεται να απαιτούν βοήθεια, δηλώνονται κατά τη διαδικασία κράτησης, οπότε να λάβουμε προληπτικά τα απαραίτητα μέτρα.

(γ) Είστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά σας. Διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την συμμετοχή στην εκδρομή, τη διαμονή ή οποιοδήποτε μέρος των διακοπών εάν είστε βίαιος, υπό την επήρεια αλκοόλ ή/και ναρκωτικών ή συμπεριφέρεστε επικίνδυνα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα δοθεί επιστροφή χρημάτων ούτε θα καταβληθεί αποζημίωση. Σε αυτήν την περίπτωση τυχόν απαιτήσεις που προκύψουν από οποιοδήποτε τρίτο μέρος λόγω κακής συμπεριφοράς όπως ορίζεται παραπάνω, έχετε την αποκλειστική ευθύνη να τα διευθετήσετε.

(δ) Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως χρήματα, βαλίτσες, έγγραφα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

8. Προετοιμασία για το ταξίδι
Τα ταξίδια μας εμπεριέχουν κινδύνους – και ανταμοιβές – πέρα από αυτούς που συναντώνται στο σπίτι. Βασιζόμαστε στους ταξιδιώτες μας για να διασφαλίσουμε ότι είναι υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση. Συμβουλευτείτε τον προτεινόμενο εξοπλισμό που αναφέρεται στην καρτέλα FAQ σε κάθε σελίδα ταξιδιού.

9. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
Ο πελάτης συμφωνεί να αποδεχτεί την εξουσία και τις αποφάσεις των συνοδών και των συνεργατών της Hiking Greece κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Εάν κατά τη γνώμη αυτών των προσώπων η υγεία ή η δράση ενός συμμετέχοντα οποιαδήποτε στιγμή πριν ή μετά την αναχώρηση φαίνεται ότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή, άνετη ή ομαλή πρόοδο ενός ταξιδιού / προγράμματος, ο συμμετέχων μπορεί να αποκλειστεί από το σύνολο ή μέρος της εκδρομής / προγράμματος χωρίς επιστροφή χρημάτων ή αποζημίωση. Σε περίπτωση υγείας / ιατρικού προβλήματος, η Hiking Greece μπορεί να προβεί σε ρυθμίσεις για να ανακτήσει το κόστος της για τον συμμετέχοντα, όπου αυτό είναι εφικτό.Εάν κάποιος συμμετέχων διαπράξει παράνομη πράξη, ο συμμετέχων μπορεί να αποκλειστεί από την εκδρομή / πρόγραμμα και η Hiking Greece θα παύσει να έχει ευθύνη απέναντί του.Aλλαγή Προγράμματος εκδρομής Το δρομολόγιο μπορεί να αλλάξει κατά τη διακριτική ευχέρεια του αρχηγού συνοδού, για λόγους ασφαλείας. Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να προτείνει εναλλακτικό δρομολόγιο ή/και δραστηριότητες από εκείνες που αναφέρονται στο πρόγραμμα και να επιλέξει η ομάδα.Τα δρομολόγια των πλοίων μπορεί να αλλάξουν λόγω των καιρικών συνθηκών ή / και των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

10. Υγεία
Καταθέτοντας την προκαταβολή σας και επιστρέφοντας συμπληρωμένη τη φόρμα πληροφοριών ταξιδιώτη, πιστοποιείτε ότι δεν έχετε κάποια φυσική κατάσταση, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία που θα δημιουργούσε κίνδυνο για εσάς ή άλλους πεζοπόρους και ότι έχετε λάβει όλους τους κατάλληλους ή απαραίτητους εμβολιασμούς που υποδεικνύονται για τον προορισμό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.11. Ασφάλιση
Πριν ταξιδέψετε, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αναθεωρήσετε την προσωπική σας ασφάλιση και την ασφάλιση υγείας σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατάλληλη κάλυψη που να καλύπτει τις ανάγκες σας και τις ανάγκες της οικογένειάς σας και των εξαρτώμενων μελών της, σε περίπτωση απώλειας περιουσίας ή ασθένειας, τραυματισμού ή θανάτου και επίσης επαρκή κάλυψη για ιατρικά έξοδα και κόστος επαναπατρισμού, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης ελικοπτέρου και αεροπορικού ασθενοφόρου.Οι εκδρομές και οι δραστηριότητες (κυρίως εξωτερικές) που διαχειρίζεται η Hiking Greece είναι κατάλληλες για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Οι συμμετέχοντες χρειάζονται ένα βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης (εκτός εάν το πρόγραμμα δηλώνει διαφορετικά), τη νοοτροπία της ομαδικότητας και την ικανότητα να υπακούν σε οδηγίες. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου τραυματισμού ή ακόμη και θανάτου, δεδομένης της φύσης των υπαίθριων δραστηριοτήτων και ο πελάτης μας με την αγορά της εκδρομής αναγνωρίζει και αποδέχεται αυτόν τον κίνδυνο.Η ευθύνη της Hiking Greece περιορίζεται στο να διασφαλίσει ότι παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός και έμπειροι οδηγοί για την εκδρομή.

12. Φωτογραφία και βίντεο
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες ενδέχεται να φωτογραφηθούν και να βιντεοσκοπηθούν. Όλο το υλικό χρησιμοποιείται από την Hiking Greece για τις διαφημιστικές της δραστηριότητες (φυλλάδια, ιστότοπος, διαφημίσεις κ.λπ.). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανιστείτε στο διαφημιστικό μας υλικό, θα πρέπει να μας στείλετε γραπτή δήλωση.Οι Όροι και Προϋποθέσεις συμμορφώνονται με την Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 7/2018

Η επιβεβαίωση της κράτησης γίνεται με την κατάθεση προκαταβολής 100 ευρώ στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέροντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο της εκδρομής:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR8101103400000034062213946
EUROBANK: GR3902603220000160101122571
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR7301716670006667161865229
Δικαιούχος: Λεωνίδας Χασαπίδης του Γεωργίου

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 20 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό, ενώ για μικρότερο διάστημα γίνεται η παρακράτηση του ποσού για τα προγραμματισμένα έξοδα της εκδρομής. Η εξόφληση του συνόλου του ποσού γίνεται το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, διαφορετικά ακυρώνεται αυτόματα η κράτηση.

 

Σημείο αναχώρησης λεωφορείου
Aθήνα – 7:00π.μ. από το Σύνταγμα (στάση λεωφορείου 40, Φιλελλήνων 10)

Στίγμα Google maps: 

https://goo.gl/maps/CxHW3uaUgH7WHT7X7

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης.