GO UP
Olympus Mytikas Hiking Greece

Όλυμπος-Μύτικας Καλοκαίρι-Φθινόπωρο

Όλυμπος-Μύτικας Καλοκαίρι-Φθινόπωρο

€115 ανά άτομο

Ημερομηνίες

Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2022:

Μικρά γκρουπ 5-15 συμμετέχοντες

Τριήμερες Εκδρομές:
 1. Παρ. 1 – Κυρ. 3 Ιουλίου ( 2 Τελευταίες θέσεις!)
 2. Παρ. 9 – Κυρ. 11 Σεπτεμβρίου (Πλήρης- αίτηση μόνο σε λίστα αναμονής)
 3. Σαβ. 24 – Δευ. 26 Σεπτεμβρίου (mini bus)
 4. Παρ. 7 – Κυρ. 9 Οκτωβρίου
Διήμερες Εκδρομές:
 1. Σαβ. 18 – Κυρ. 19 Ιουνίου 
 2. Σαβ. 3 – Κυρ. 4 Σεπτεμβρίου 
 3. Σαβ. 17 – Κυρ. 18 Σεπτεμβρίου (κτφ. Σπ. Αγαπητού)
 4. Σαβ. 1 – Κυρ. 2 Οκτωβρίου (minibus)

Μια εμπειρία ζωής στο βουνό των Θεών!

Ο Όλυμπος, το βουνό που με την ιδιαίτερη φυσική του ομορφιά και την μοναδική ενέργεια σε προσκαλεί και σε προκαλεί να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να το γνωρίσεις. Η ανάβαση του είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα σε συνοδεύει για μία ζωή. Από τα πυκνά δάση των υπεραιωνόβιων δρυών και τα σπάνια Ρόμπολα στα απόκοσμα βραχώδη αλπικά τοπία και στο αντίκρισμα του θρόνου του Δία στο οροπέδιο των Μουσών, η εκδρομή αυτή θα σε γεμίσει με δέος και με εικόνες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό σου. Δεν είναι τυχαία άλλωστε το Μυθικό βουνό!

Λίγα λόγια για την περιοχή

Ο Όλυμπος είναι το υψηλότερο βουνό της χώρας μας, με κορυφή τον Μύτικα στα 2918 μέτρα και ο πρώτος Εθνικός Δρυμός, που ανακηρύχθηκε το 1938 με σκοπό να προστατεύσει την εξαιρετικής σημασίας βιοποικιλότητα που τον συνθέτει. Η διεθνής αναγνώριση της σημασίας του οδήγησε επίσης στον χαρακτηρισμό του ως ”Μνημείο της Φύσης” από την Unesco και την ένταξή του στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.

Στις πλαγιές του θα έχεις την ευκαιρία να ξαποστάσεις στα δάση δρυός, οξιάς, πεύκης και ελάτης αλλά και να συναντήσεις το σπάνιο είδος πεύκου Ρόμπολο και να θαυμάσεις την άγρια ζωή, το Αγριόγιδο του Ολύμπου!

Συνοπτικό πρόγραμμα εκδρομών

Ημέρα 1η – Στις ημερομηνίες που υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με minibus από την Αθήνα, το σημείο και η ώρα της εκκίνησης αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω. Στην περίπτωση μετακίνησης σας με ΙΧ, η συνάντηση γίνεται στο Λιτόχωρο και το ακριβές σημείο και ώρα ορίζεται έπειτα από τη δήλωση συμμετοχής.

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από τη θέση Γκορτσιά σε υψόμετρο 1050 μέτρων. Μέσα από πυκνά και δροσερά δάση οξιάς, δρυός και μαύρης πεύκης φτάνουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 1950μ., μετά από περίπου τρεις ώρες όπου και διανυκτερεύουμε. Στο διήμερο πρόγραμμα κάνουμε απλά μια στάση και συνεχίζουμε για να διανυκτερεύσουμε στο οροπέδιο των Μουσών και στο καταφύγιο Γ. Αποστολίδη.

 

Ημέρα 2η – Αφού πάρουμε το πρωινό μας και θαυμάσουμε το αξέχαστη αυγή του ηλίου πίσω από τον Άθω, συνεχίζουμε την ανάβασή μας. Το οροπέδιο της Σκούρτας θα μας ζορίσει λίγο αλλά θα ξεχάσουμε την όποια κούραση κατά τη διάσχιση του Λαιμού με την εκπληκτική πανοραμική θέα! Μετά τον Λαιμό και το περίφημο πέρασμα του Γιώσου, φτάνουμε στο Οροπέδιο των Μουσών αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον επιβλητικό θρόνο του Δία ή αλλιώς Στεφάνι. Λίγο αργότερα φτάνουμε και στο καταφύγιο μας Γ. Αποστολίδη και αφού τακτοποιηθούμε θα χωριστούμε σε δύο ομάδες:

Ομάδα Α: Βόλτα στο οροπέδιο και ανάβαση στην κορυφή Προφήτη Ηλία στα 2800μ.

Ομάδα Β: Οι πιο περιπετειώδεις θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα, σε υψόμετρο 2918μ. Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν ακροφοβία και καλό είναι να υπάρχει εξοικείωση με την κίνηση σε απότομες κλίσεις. Ο εξοπλισμός ασφαλείας παρέχεται από την Hiking Greece. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό ατόμων και η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει την έναρξη της εκδρομής. Η ανάβαση κοστίζει 40 ευρώ ανά άτομο επιπλέον. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ολισθηρού εδάφους, η ανάβαση στην κορυφή για λόγους ασφαλείας δε θα πραγματοποιηθεί .

Στο διήμερο πρόγραμμα έχουμε ήδη ξυπνήσει στο οροπέδιο και μετά το πρωινό μας οι δύο ομάδες ξεκινούν για τις αναβάσεις τους. Νωρίς το μεσημέρι οι ομάδες ενώνονται και ξεκινάει η κατάβαση μέσω του μονοπατιού Ε4 για τη θέση Πριόνια. Σύντομη στάση στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός. Τερματισμός και λήξη της εκδρομής στις 17:00.

 

Ημέρα 3η – Αποχαιρετούμε το οροπέδιο και το καταφύγιό μας το πρωί και διασχίζουμε τα Ζωνάρια που θα μας χαρίσουν εκπληκτική θέα σε ένα μοναδικό τοπίο. Κατηφορίζοντας στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαποστάσουμε και να πάρουμε ένα ελαφρύ σνακ. Αργότερα το μεσημέρι, θα κατηφορίσουμε και άλλο για να τερματίσουμε στη θέση Πριόνια, όπου θα έχουμε χρόνο για μια γρήγορη βουτιά στα αναζωογονητικά νερά του Ενιπέα και να αναπληρώσουμε τις χαμένη ενέργεια με νόστιμο φαγητό και κρύες μπύρες στην ταβέρνα του Δημήτρη! Τερματισμός και λήξη της εκδρομής στις 16:00.

 

Συνολικό μήκος: 22 χλμ.

Ημέρα 1:  7 χλμ. ανηφορικά από τα 1000 στα 2000μέτρα

Ημέρα 2: 5 χλμ. ανηφορικά από τα 2000 στα 2700μέτρα

Ημέρα 3: 10 χλμ. κατηφορικά από τα 2700 στα 1000 μέτρα

Συνολικές Ώρες πορείας: 12 

Βαθμός δυσκολίας: Ομάδες Α:2/5  Β:4/5

Τιμή συμμετοχής

Με mini bus

 • Τριήμερη: 210€
 • Διήμερη: 195€
Με ΙΧ

 • Τριήμερη: 125€
 • Διήμερη: 115€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

 • 2x Έμπειροι Συνοδοί Βουνού
 • Οι διανυκτερεύσεις στα καταφύγια
 • Ο εξοπλισμός ασφαλείας για την ανάβαση στον Μύτικα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Διόδια/διαμονή/αποζημίωση οδηγού mini bus
 • Διοργάνωση/συντονισμός από την Hiking Greece
 • ΦΠΑ

Πληρωμή:

Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR8101103400000034062213946

EUROBANK: GR3902603220000160101122571

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR7301716670006667161865229

Δικαιούχος: Λεωνίδας Χασαπίδης του Γεωργίου

Στην αιτιολογία της κατάθεσης αναφέρονται το ονοματεπώνυμο και ο τίτλος της εκδρομής.

Η επιβεβαίωση της κράτησης γίνεται με την κατάθεση προκαταβολής:

Με mini bus

 • Τριήμερη: 90€
 • Διήμερη: 70€ 
Με ΙΧ

 • Τριήμερη: 50€ 
 • Διήμερη: 40€ 

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και 31 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής, ενώ γίνεται παρακράτηση για χρονικό διάστημα ακύρωσης λιγότερο των 31 ημερών, για την κάλυψη των προγραμματισμένων εξόδων.

Η εξόφληση του συνόλου του ποσού γίνεται το αργότερο 14 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής αλλιώς ακυρώνεται η κράτηση.

Δήλωση Συμμετοχής:

Κρατήστε έγκαιρα τη θέση σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Συμπληρώνοντας την Φόρμα Κράτησης. Επιλέγοντας την ημερομηνία, πατάμε το κουμπί Διαθεσιμότητα και στη συνέχεια το Κάνε Κράτηση. Στο πεδίο μηνύματος σημειώνεται αν επιθυμείτε την ανάβαση στον Μύτικα.

Αποστέλλοντας email στο contact@hikinggreece.gr

Τηλεφωνικά στο 2315 319 236 ή στο 6932234854

Τι να έχω μαζί μου;

 • Υποχρεωτικά για τα καταφύγια: Sleeping bag, μαξιλαροθήκη, παντόφλες.
 • Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (δεν προτιμούμε παπούτσια που τα φοράμε πρώτη φορά γιατί πιθανόν να μας τραυματίσουν)
 • Σακίδιο (30-50 λίτρων)
 • Αδιάβροχο τζάκετ
 • Παγούρι ή μπουκάλι με νερό ή ενεργειακό ποτό (1-1.5 λίτρο)
 • Τροφές που τρώμε και στην καθημερινότητα μας (σάντουιτς, φρούτα, μπάρες, ξηρούς καρπούς κτλ). Υπάρχει οργανωμένη κουζίνα στα καταφύγια με απλό αλλά νόστιμο φαγητό.
 • Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο (θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόγνωση του καιρού): Παντελόνι/κολάν, 2 μπλουζάκια κατά προτίμηση με ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, μια ζεστή μπλούζα, καπέλο.
 • Αντιηλιακή κρέμα
 • Μπαστούνια ορειβασίας
 • Είδη υγιεινής και προστασίας: Μάσκα προσώπου, αντισηπτικό, υγρά μαντηλάκια

Πληροφορίες μετακίνησης

Mini bus Αθήνα – Aναχώρηση 7:00 από το Σύνταγμα (στάση λεωφορείου 40, Φιλελλήνων 10)

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης. Εντός του λεωφορείου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην διάδοση του ιού covid-19 που ορίζει η πολιτεία (χρήση μάσκας, ποσοστό πληρότητας, αποστάσεις).

ΙΧ – Το σημείο και η ώρα συνάντησης στο Λιτόχωρο ορίζεται μέσω email